Mindfulness coaching

Mindfulness leert ons om bewust het huidige moment te ervaren en volledig aanwezig te zijn bij het ‘nu’. Mindfulness is een Evidence Based methode; het verenigt Oosterse wijsheid en technieken met Westerse psychologische inzichten. Mindfulness wordt steeds vaker ingezet als methode om stress te verlagen en de effectiviteit en creativiteit te verhogen.

Wij maken in coachingstrajecten in toenemende mate gebruik van mindfulness om de vitaliteit van cliënten te bevorderen. Op basis van de stressreductie-methodiek van Jon Kabat Zinn heeft EH&P een effectief programma ontwikkeld om cliënten te begeleiden naar een aandachtsvolle manier van werken en leven. De coaching gebeurt op een concrete en positieve wijze en leidt tot meer energie, uitgerustheid en meer balans alsmede tot het beter met stress en eventuele fysieke klachten kunnen omgaan. De aanpak met behulp van mindfulness combineert inzichten uit de westerse wetenschap met oosterse filosofie en is direct toepasbaar in werk en het dagelijks leven.

De benadering van personal coaching in combinatie met mindfulness bevordert het bereiken van een gezonde mentale, fysieke en emotionele balans in de levens- en werk-situatie.